Skip to main content
Кой е най-трудният език в света за учене?

Кой е най-трудният език в света за учене?

Бихте искали да говорите много езици, но установявате, че изучаването им е трудно? Не се притеснявайте, не сте единственият! Може да искате да научите кои са най-трудни за изучаване езици в света или кой знае, може вече да говорите един от тях! Кой език е най-труден за научаване? Нека разберем! 

1. Най-трудният език в света ли е Мандарин?

Труден за научаване ли е Мандарин?

Когато говорим кой е най-трудният език в света, естествено стигаме до Мандарин. Това което прави Мандаринът от трудните езици за изучаване, е фактът че е пълен с идиоми, афоризми и омофони.

Първото и най-важно нещо, което прави мандарин най-трудният език в света за изучаване, е азбуката, която е напълно различна от западната, латинската азбука. В допълнение към обичайните предизвикателства, които идват с изучаването на всеки от най-трудните езици от нулата, хората, които изучават мандарин, трябва също да научат хиляди специални знаци.

Китайският мандарин, който е най-често срещаният диалект в Китай, има четири тона, така че една дума може да означава четири различни неща в зависимост от това как се произнася. Това определено го прави най-трудният език в света ако гледаме този фактор само.

Например думата на мандарин ma може да означава „майка“, „кон“, „груб“ или „мъмня“ – в зависимост от начина, по който го казвате. И така, мандарин ли оглавява класацията на най-трудните езици в света за научаване? Да, доста е трудно. Това ли е най-трудният език в света? Може и да е така.

2. Кой е най-трудният език в света за научаване – корейска граматика срещу японска?

Кой е най-трудният език в света за научаване – корейска граматика срещу японска?

Корейска граматика и тази на японския са фактори които ги правят двата най-трудни езика, ако гледаме азиатските. Но в реалност нито един от двата не е измежду най-трудните езика за изучаване в света. Въпреки който и да е от тях може да се окаже труден за научаване, като се имат в предвид факторите които ги правят уникални.

Говорете повече езици сега

Ако сравняваме корейска граматика с японската, то те биха били измеждну най-странните и трудни за научаване езици в света, но по специално в Азия. Сложната корейска граматика го прави един от най-трудните езици за научаване, защото не изглежда да е свързан с друг език по никакъв начин – което важи и за японския. Уникалния словоред, в правилната корейска граматика идва и със собствена азбука и много други предизвикателства. Той е напълно уникален като език и не прилича на всеки друг език, който може би някога сте учили и това му дава. Започнете да използвате незабавен преводач.

Японският език не е труден за научаване. Всъщност е по-лесно да се научи от сложната корейска граматика или дори мандарин. Това, което му пречи да се счита за най-сложния език, е, че има само 3 независими писмени системи: хирагана, катакана и канджи. Всеки от тях има своя собствена азбука, но след като ги научите, можете да говорите японски перфектно!

3. Кой език е най-труден и това Полският ли е?

Полският език труден за научаване ли е?

Следващият в списъка е разбира се полският – един от по-трудните езици в света за научаване от англоговорящите. Това, което прави полския толкова труден за научаване, е фактът, че думите на полски са пълни със съгласни, което ги прави трудни за изписване и произнасяне. Следващото нещо, което прави полския един от най-трудните езици в света е, че има 7 падежа! Поне един плюс е, че полският използва латинската азбука, така че не е нужно да учите нов набор от букви от самото начало.

4. Кой език е най-трудният език в света за изучаване и дали е Исландският?

Исландският език от най-трудните езици ли е?

Колко трудно е да научите исландски? Освен това е един от най-трудните такива езици в света за научаване! Всеки, който някога е пътувал до Исландия, напълно разбира защо. Днес исландски се говори от по-малко от 400 000 души на един остров, където този език е останал практически непроменен от заселването на страната през 9-ти и 10-ти век! Това, което прави исландския един от най-трудните за научаване езици е, че исландците измислят нови думи за новоизмислени предмети, вместо да приемат английски или френски. Това означава, че трябва да живеете в Исландия, за да научите напълно исландски.

5. Кой е най-трудният език за изучаване и това финският ли е?

Финският ли е най-трудният език за научаване?

Финландският може да изглежда лесен, но не се заблуждавайте! С изключение на унгарския и естонския, които същп може да са някои от най-трудните за изучаване езици, той няма общи черти с никой друг европейски език и произлиза от семейството на уралските езици. Но това, което прави финландския труден за научаване, е фактът, че има много граматика за усвояване и може да има изключително дълги думи – дори ако просто искате да кажете нещо просто! Нещо повече, финландският има няколко диалекта – и има и това, което бихте могли да наречете смесица от фински и шведски, говорени предимно в района на Хелзинки. В това отношение този език е най-труден от всички други в списъка. Финландците също са известни като срамежливи и тихи, така че трябва да сте много внимателни, когато ги слушате, тъй като може да пропуснете много от това, което всъщност се опитват да съобщят! Използвайте нашия преводач с камера.

6. От най-трудните езици в света ли е арабският?

Арабският измежду най-трудните езици в света ли е?

Друг от най-трудните за изучаване езици в света е арабският. Колко трудно е да научиш арабски? Този език има много разновидности в зависимост от региона или държавата, в която се говори – те могат да бъдат коренно различни в зависимост от това къде в арабския свят се намирате! Независимо от точната версия, едно от усложненията на арабския е, че се пише от дясно на ляво! Това, което прави арабския още по-сложен език е, че някои от използваните звуци не съществуват в други езици. Граматиката също е предизвикателство; глаголите са склонни да стоят преди субекта и трябва да научите двойна форма на думите в допълнение към формите за единствено и множествено число.

След като вече знаете кои са най-трудните за учене езици, можете или да предизвикате себе си и да опитате да ги научите – или просто да използвате един от нашите гласови преводачи!

Подобни публикации:

Robert Faber

Робърт е запален пътешественик и фен на новите технологии. Той може да готви добре, но никога няма достатъчно време за това и накрая се оплаква от повечето ястия. Редовен във фитнеса.