Skip to main content
Оризови полета на терасата на Му Канг Чай, Йен Бай.

Тайланд през октомври: подходящо време за почивка в Тайланд?

Кралство Тайланд, често наричано „Страната на усмивките“, е една от водещите туристически дестинации в Югоизточна Азия, привличаща милиони посетители от цял свят всяка година.

Богата на култура, история и природна красота, страната предлага приключения. Тя обхваща оживени градове, спокойни храмове, тучни пейзажи и девствени плажове, които предоставят страхотни възможности за гмуркане.

Гмуркач плува в тюркоазено море в Краби, Тайланд.

Но кога се ходи в Тайланд? Има ли значение месецът на Вашето посещение? Ще съвпадне ли с дъждовния сезон? (Той е в цяла Югоизточна Азия, за да бъдем точни).

Разбира се, отговорът на въпроси като “Кога е подходящо да се ходи в Тайланд?” могат да бъдат субективни и до голяма степен зависят от Вашите предпочитания. Но все пак има някои фактори, които си струва да се вземат предвид.

В тази статия ще разгледаме защо почивка през октомври може да бъде чудесен избор и защо Тайланд е най-добрата тропическа дестинация през този месец.
Прочетете повече

Как да имаме добри обноски по време на пътуване

Развитието на технологиите заедно с достъпните методи за транспорт позволяват на хората да пътуват повече от всякога. Можете просто да се качите на самолет в САЩ и да кацнете в Япония на следващия ден, за да се убедите сами!
Всички обичаме да пътуваме. Това означава, че можем да срещнем нови хора, да научим за тяхната култура и да опитаме храна, която няма да намерите никъде другаде.
Някои може да кажат, „месото за един човек е отрова за друг“ или „когато сте в Рим, правете като римляните“. Но верни ли са тези поговорки, когато пътуваме?

Възможно ли е да се слеете с тълпата японски пътници, бързащи за метрото, за да стигнете навреме за бизнес среща? Или да бъдете сред  будистки монаси, които се отправят към храма?

Разбира се, не съвсем, но има няколко доказани начина за лесно вписване в чужда култура.
Прочетете нашето ръководство за безопасно и учтиво пътуване. Подготвили сме съвети как да демонстрирате добри обноски по време на пътуванията си в чужди страни!

В тази статия ще научите за:

 • Кодексът за учтиво пътуване
 • Етикет в самолета
 • Етикет във влака
 • Етикет на разговора
 • Поведение, което трябва да се избягва при посещение в нечий дом.
 • Изучаване на езика на страната, която посещавате
 • Даване на малки подаръци

Откритост и позитивно отношение

Прочетете повече

Баба Марта

Честита Баба Марта – поглед към балканския фолклор и традиции

Честита Баба Марта! Често се казва, че всяка страна има свои уникални традиции и празници, а България не прави изключение. Нека разгледаме историята на Баба Марта в детайли…

Прочетете повече

Почивка през Декември

Зимна ваканция през Декември? Не е толкова лоша идея.

Къде да отидем за Коледа lub за почивка през Декември? Това е добър въпрос. Особено, ако имате чувството, че тазгодишният сезон на летните отпуски е минал бързо като реактивен самолет.

Не се притеснявайте – не всичко е загубено! Ходенето на почивка през зимата също е добра идея!

Co? Нека разберем!

От прекарване на зимна ваканция в Италия до удивление на спиращи дъха гледки към Швейцарските Алпи и слънчеви бани на Малдивите, ще разберем къде да отидем на на почивка през зимата.

В тази статия ще откриете:

 • Къде да пътуваме за една невероятна почивка през Декември
 • Къде е топло през Декември за визита на морето през зимата
 • Какви са дестинаците за любителите на студеното време и празници Декември месец
 • Кои са най-doбрите места DA посетите през някои почивни дни за коледните празници през зимата

Да започваме!
Прочетете повече

Дядо Коледа търси дестинация на глобус.

Необичайната Коледа по Света

Защо шведите смятат, че гигантска сламена коза е символ на Коледа? 
Защо пътищата са отворени само за ролкови кънки седмица преди Коледа във Венецуела?
Какво крият хората в Норвегия като коледни традиции, за да се пазят от зли духове?

В днешната статия ще ви дадем отговорите на тези и много други въпроси, които може да имате относно най-странната версия на Коледа по света.

И ако искате да проверите какво знаете за коледните празници, не забравяйте да се пробвате с нашата викторина. Можете да разчитате на малък сладък коледен подарък, ако дадете поне 7 верни отговора!

Направете си горещ шоколад с канела през това време и нека научим за някои необичайни коледни обичаи!

Прочетете повече