Помощ за Quinnipiac University

Vasco Translator за студентите от университета Quinnipiac

Започнахме сътрудничество с университета Quinnipiac (Хамден, САЩ), след като стартираха проект за консултация на студенти. Проектът има за цел да улесни комуникацията между международни студенти и академични организации.

Тъй като тази инициатива е много близка до нашата мисия, решихме да я подкрепим, като им изпратим устройства Vasco Translator M3.

Проблемите на международните студенти

Чуждестранните студенти срещат множество проблеми, когато учат в САЩ. Може да се наложи да научат нов език, да свикват с новата култура и да създават приятели в среда, различна от тяхната. Всичко това се случва, докато се опитват да постигнат образователните си цели.

Тъй като университетът Quinnipiac разбира това добре, те решиха да положат допълнителни усилия за улесняване на комуникацията с чуждестранните студенти и техните семейства.

Как помогна Vasco Translator?

И академиците, и студентите използваха функцията за гласов превод, за да общуват помежду си. Нещо повече, студентите използваха функцията фото преводач, за да разберат по-добре обкръжението си, както и да четат образователните си материали по време на лекции.

Това се оказа особено полезно за тези, които са свикнали с различни системи за писане, например арабски студенти.

Сътрудничеството

Преводачи Vasco помогнаха на 2 училища: едното в Хамдън, а другото в Ню Хейвън. Сътрудничеството продължи 3 семестъра, от 2021 г. до края на пролетта на 2022 г. Отзивите както от учениците, така и от учителите бяха изключително положителни.

„Някои студенти също забелязаха, че въпреки наличието на други приложения за превод, нямаше голямо желание за употребата на личните си смартфони и да предават устройството от ръка на ръка (понякога е необходимо). Някои потребители също забелязаха, че устройството е не само страхотно за превод, но и може да бъде много полезно при изучаването на чужди езици. " добави проф. Гидеон Вернер

Докато учителите подчертаха ползата от нашите устройства, когато разговарят с родители, учениците похвалиха преводачите Vasco за лесната им употреба.

Какво следва?

Надяваме се да участваме в бъдещи проекти на университета Quinnipiac. Техните усилия да улеснят комуникацията с международните си студенти са много сходни с тези на нашата мисия.

В крайна сметка образованието е най-лесният начин да променим света към по-добро.